En fin version av Lambchop

1 Mar

Tonerna svävade och fyllde Fasching med en närmast skir stämning, både trots och tack vare Kurt Wagners digitalt bearbetade röst. Denna stämning stod i bjärt kontrast till publikens högljudda wowande mellan låtarna och musikernas vulgära mellansnack.

När jag åkte in till Fasching visste jag inte vilket Lambchop jag skulle få se, om det var det stora, med stråkar och blås, eller om det var något mindre. Det blev en mindre variant med fyra musiker men de lät som fler och dessutom mycket som jag hade hoppats.

Det blev en konsekvent genomförd konsert där den musikaliska stämningen aldrig bröts trots att bandet som vanligt blandade olika musikstilar och att vissa nummer tog sig lite jazzigare former än jag hört tidigare. Grunden fanns där hela tiden, Kurt Wagners sång och Tony Crows konsekventa pianospel. Men även basen och trummorna bidrog naturligtvis till stämningen.

Jag har lyssnat en hel del på Lambchops texter genom åren, men har haft svårt att tränga in i dem. Det var naturligtvis ännu svårare på Fasching, särskilt som Kurt Wagner, som skriver alla originallåtar, har en tendens att utelämna slutet på textraderna när han sjunger.

Nu gör det inte så mycket för det är stämningen i musiken som ger den stora upplevelsen. Denna kväll var det som sagt Tony Crows piano som angav tonen. Och sången och instrumenten var perfekt mixade till varandra för att uppnå den ton bandet var ute efter.

Det var en fin version av Lambchop vi fick höra på Fasching denna kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: